top of page

Maine Coon fra Ushoosinu 

 

Hvad enten du køber en killing eller en voksen kat hos os, så er der en række krav, som vi stiller til dig som køber. Kattene er vores børn og vi går ikke på kompromis med deres trivsel. En køber kan augmentere nok så meget, men vi laver uden undtagelse ikke om på, de meninger vi udtrykker på siden her. Det kan lyde voldsomt, men jeg håber ikke at du lader dig skræmme væk :-)  Skulle du have lyst til at høre mere eller besøge os og vores dejlige Cooner, er du meget velkommen til at ringe og få en snak, eller aftale et besøg. Altid ganske uforpligtende.

 

Kælekat

En killing til kæl kan have nogle små skønhedsfejl, der gør at vi fravælger den til udstilling og avl, Det kan være ører, der er placeret mindre godt en lidt svag hage eller et hale knæk. Men killingen er bestemt ikke mindre sund eller social af denne grund. Alle killinger til kæl vil uden undtagelse være neutraliserede, når de flytter hjemmefra og stambogen medfølger selvfølgelig altid.

 

Udstillingskat

En kælekat kan som regel også udstilles, men det vil være en fordel at sige, hvis du ønsker at udstille, da vi så kan finde den bedst egnede killing i kuldet til netop det formål. Det gælder både temperament og udseende. Vi kan selvfølgelig ikke love at killingen vil klare sig perfekt på udstillinger, men der er bedre forudsætninger hvis vi  kigger på temperament og udseende. Uanset eventuelle udstillingsevner er katten stadig en glimrende kælekat ;-) Her vil katten ligeledes være neutraliseret inden den flytter og vi hjælper selvfølgelig gerne med råd og alt det praktiske, hvis du skulle have lyst at prøve kræfter med udstilling.

 

Avlskat

Vi sætter kun ganske få killinger ud til avl, og kun til de rette personer, folk der ved hvad de laver eller folk, der har tænkt sig at bruge tid og kræfter på, at lære hvad de har med og gøre. Præmisserne vil være væsentlig anderledes end ved køb af kælekat. Kontakt os, hvis du ønsker en killing til avl.

 

Krav til køber.

Vi ser helst at katten bor under sikre forhold, med det mener vi at katten ikke kan løbe frit. Vores mening er baseret på, at vi ikke selv har nerver til at have frit løbende katte. Frit løbende katte kan komme hjem med smitsomme sygdomme, skrammer med videre, eller slet ikke komme hjem. Statistikken med 70.000 trafikdræbte katte om året taler sit eget tydelige sprog. En løbegård, indhegnet have eller en tur i sele, er guld, men det er noget af en misforståelse at katten kun kan være lykkelig med fri adgang til udelivets fare. Dog er det ikke en krav i vores kontrakt, at vores killinger ikke må gå frit. En kat skal have en legekammerat af egen art, at udvikle sig med. Vi sælger ikke killinger ud i hjem hvor der ikke er en artsfælle den kan boldre sig med. Vi ser intet problem i at sælge katte til lejligheder, så længe køber sætter sig ind i kattens behov, og giver den mulighed for at leve lidt i højderne. Vi forventer at køber viser interesse for vores killinger og kommer og besøger dem mindst en gang inden et eventuelt salg. Vi går meget op i at finde de rigtige mennesker til vores killinger, så det er vigtigt, at i besøger killingen for at se om jeres temperament passer sammen. Herudover forbeholder vi os tilbagekøbsret på vores katte, hvis du/I ikke ønsker at have den boende længere, hvad enten det er allergi, skilsmisse eller andet der ikke gør det muligt at have katten længere. Vi ønsker altid at vide hvor vores katte befinder sig, så vi ikke en dag kan finde en af vores katte til salg i den blå avis på vej til sit 8. hjem. Derfor hjælper vi altid gerne med at omplacere en kat, enten til et nyt hjem eller også tilbage til sit gamle.

 

Vi forbeholder os altid retten til at afvise købere, hvis vi ikke syntes kemien er tilstede.

 

Killingen er klar til at flytte hjemmefra når den er mellem 14 og 16 uger gammel. Vi afleverer altid vores killinger på deres nye bopæl. Dette gør vi fordi at ligesom, det er vigtigt for os, at du kommer og ser vores hjem, så vil vi også gerne se hvordan en killinger indtager deres nye hjem. Alt dette vil vi tale om inden killingen flytter hjem til dig, ligsom vi sammen underskriver den kontrakt der følger med. En kontrakt, er blandt andet med til at stille dig som køber bedre, ligsom den vil hjælpe dig med at se hvad der følger med katten af vaccinationer, neutralisering og andet.

 

Når du køber kat hos Ushoosinu får du:

Et styk velsocialiseret kat, som har fået den bedst mulige start på livet. Killingen er vokset op på kvalitets foder. Killingen vil sælges som en "færdig-pakke".

Det betyder at killingen er :

 

- Mindst 14 uger gammel

- fuldt vaccineret

- chippet

- neutraliseret

- med sundhedsbog fra vores dyrlæge

- med en Fife stamtavle

- med en salgs kontrakt

 

Vi ormebehandler ikke, med mindre vi har grund til det, ormekur er behandlende ikke forbyggende.

Prisen for en kælekat svarer stort set til de udgifter der er ved at opdrætte den. Der skal betales for grus, foder, dyrlæge-besøg, vaccinationer, neutralisering, chipning, diverse sundheds-tests, da vi tester alle avls katte for HCM  (se eventuelt artikel om arvelige sygdomme). Derudover så skal der betales for parringen, hvis man ikke har brugt en hankat fra sit eget opdræt. Der til kan der komme uforudsete udgifter til dyrlæge, i tilfælde af f.eks. sygdom, tilskadekomst eller kejsersnit . Dette er blot nogle af de udgifter, der er ved at have opdræt.

Synes du at det lyder af meget, så tænk på at katten kan blive op til 15-20 år gammel. Det er endvidere værd at overveje at hvis du henter en gårdkat hos den lokale landmand, så skal du alligevel selv ud og betale dyrlægen for at vaccinere, neutralisere og chippe katten. Tag et kig på racehunde i samme kvalitet, så er det ikke dyrt for en kat.

 

Håber du har fået svar på noget af spørgsmål du kunne have som første gangs køber. Du er naturligvis velkommen til at kontakte os, hvis du skulle have flere spørgsmål. :)

Updated 25-02-2018

bottom of page